Fest

Καλοκαιρινό Τσιζκέικ με Λευκά Ροδάκινα & Αμαρέττο

Καλοκαιρινό Τσιζκέικ με Λευκά Ροδάκινα & Αμαρέττο

Υλικά για ένα cheesecake για 8 άτομα

4 λευκά ροδάκινα, κομμένα στη μέση και χωρίς το κουκούτσι
110γρ. ζάχαρη, και επιπλέον λίγη για πασπάλισμα
60ml. amaretto
100γρ. μπισκότα amaretti
150γρ. μπισκότα Marie
150γρ. ανάλατο βούτυρο
250γρ. τυρί ricotta
250γρ. τυρί mascarpone
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κάψουλα βανίλιας (ή 1 φασόλι βανίλιας)
3 αυγά
30 γρ. καθαρισμένα αμύγδαλα (προεραιτικά)

Παρασκευή:

1. Κόβετε 2 από τα ροδάκινα και τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας amaretto και μια πρέζα αλάτι. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ροδάκινα.

2. Σουρώνετε τα ροδάκινα σε ένα μπολ, κρατώντας το σιρόπι τους για αργότερα.
Μεταφέρετε τα ροδάκινα σε ένα δεύτερο μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν. Προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας amaretto στο σιρόπι, ανακατεύετε και μετά το αφήνετε μέχρι το σερβίρισμα.

3. Λαδώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με βούτυρο και απλώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα στη βάση και στα τοιχώματά της.
Χτυπάτε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψίχουλα, ή τα βάζετε σε μια σακούλα νάιλον και τα σπάτε με έναν πλάστη.
Λιώνετε 125 γρ. βούτυρο, το προσθέτετε στα μπισκότα και ανακατεύετε για να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.

4. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα για κέικ και με ένα ποτήρι πιέζετε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η επιφάνειά του.
Τοποθετείτε τη φόρμα στο ψυγείο για περίπου 30’ ή μέχρι να είναι σταθερή η βάση του μπισκότου.

5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C.
Χτυπάτε στο μπλέντερ το τυρί ricotta, το τυρί mascarpone, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και τα υπόλοιπα 75 γρ. ζάχαρης μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτετε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά το μείγμα ώστε να ανακατεύεται καλά μετά από κάθε αυγό.
Προσθέτετε τα μαγειρεμένα ροδάκινα και 1 κουταλιά της σούπας amaretto και ανακατεύετε καλά.

6. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα για κέικ και το χύνετε πάνω στη βάση από μπισκότο.
Το ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά ή μέχρι να κινείται ελαφρά το κέντρο του μείγματος όταν κινείται η φόρμα.

7. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε το τσιζκέικ μέσα με την πόρτα μισάνοιχτη για 2 ώρες περίπου, μέχρι να κρυώσει.
Έπειτα το τοποθετείτε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

8. Για να ετοιμάσετε τα καραμελωμένα ροδάκινα, κόβετε τα εναπομείναντα 2 ροδάκινα σε φέτες και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη.
Λιώνετε τα υπόλοιπα 25 γρ. βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζετε τις φέτες ροδάκινου για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να καραμελωθούν και έπειτα τις αφήνετε να κρυώσουν.

9. Τοποθετείτε τις καραμελωμένες φέτες ροδάκινου πάνω στο τσιζκέικ και περιχύνετε από πάνω το σιρόπι. Προαιρετικά προσθέτετε και αμύγδαλα. Σερβίρετε.

Πηγή: Caruso.gr