Fest

Κοτόπουλου με μπάμιες

Κοτόπουλου με μπάμιες

Σκεύη που θα χρειαστούν

Fest Magic αντικολλητικός ταβάς Ν28 – Βρείτε το σκεύος εδώ

Fest Magic αντικολλητική ψηστιέρα Ν28 – Βρείτε το σκεύος εδώ

Fest Integra πολυκόφτης με στόμιο –εδώ

 

Υλικά (για 4-6 άτομα)
600 γρ. μπάμιες
70 ml. ελαιόλαδο
100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ½ κ.γ. ζάχαρη καστανή
30 μλ. μπαλσάμικο ξύδι κόκκινο
400 γρ. ντομάτα
½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
6 φιλέτα μπουτιού κοτόπουλο

Για την μαρινάδα
30 μλ. μπαλσάμικο ξύδι κόκκινο
1 ½ κ.γ. ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή
1. Μαρινάρετε το κοτόπουλο
Συνδυάζετε τα υλικά της μαρινάδας και τ’ ανακατεύετε σε ένα μπολ. Βάζετε μέσα τα φιλετάκια
του κοτόπουλου και τ’ ανακατεύετε να πάρουν παντού τις γεύσεις της μαρινάδας. Τα αφήνετε σε
μια άκρη μέχρι να τα χρειαστείτε.
2. Σοτάρετε το κρεμμύδι
Στον αντικολλητικό ταβά της Fest, βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει σε μεσαία ένταση. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι στον πολυκόφτη Fest Integra και το ρίχνετε  στον ταβά να σοταριστεί σε πολύ ήπια ένταση για 10λεπτά , να
καραμελώσει καλά.
3. Σοτάρετε τις μπάμιες
Αφού καραμελώσουν τα κρεμμύδια, ανεβάζετε την ένταση και ρίχνετε τις μπάμιες (κατεψυγμένες) μέσα,
όπως είναι. Θα τις ανακατέψετε και θα τις σοτάρετε τρία λεπτά χωρίς νερό.
4. Προσθέτετε ντομάτα, νερό και μπαλσάμικο
Προσθέτετε την ντομάτα που έχετε ψιλοκόψει στον πολυκόφτη Fest Integra, το μπαλσάμικο, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και 400 ml. βραστό νερό.
Ανακατεύετε και μόλις πάρουν βράση, ξανακατεβάζετε την ένταση στη μέση και τα αφήνετε να
μαλακώσουν οι μπάμιες και να εξατμιστεί το νερό χωρίς καπάκι στον αντικολλητικό ταβά της Fest.
5. Κόβετε τον μαϊντανό και τον αφήνετε να χρησιμοποιηθεί αργότερα.
6. Ψήνετε το κοτόπουλο
Βάζετε την αντικολλητική γκριλιέρα της Fest, να ζεσταθεί καλά στο μάτι και μόλις κάψει καλά, βάζετε τα
φιλετάκια όπως είναι μαριναρισμένα πάνω της. Δεν χύνετε την υπόλοιπη μαρινάδα, μόνο ό,τι
έχουν πάρει πάνω τους τα φιλέτα. Τα γυρνάτε στο ενάμιση λεπτό απ’ την άλλη να κάνουν
γραμμώσεις κι’ απ τις δυο πλευρές και χαμηλώνετε την ένταση στη συνέχεια στα ⅔ , να
σιγοψηθούν για συνολικά περί τα 7 λεπτά.
7. Αναμιγνύεται το κοτόπουλο με τις μπάμιες.
Στα 20’ περίπου από τότε που βάλατε τις μπάμιες, πρέπει να έχει μείνει ελάχιστο νερό. Μπορείτε
να ρίξετε τον μαϊντανό και αφού ανακατέψετε μαλακά,να ενσωματώσετε τα φιλετάκια κοτόπουλου.
Στα περίπου 25’ και εφόσον βέβαια έχετε κάνει όλη την διαδικασία όπως
περιγράφουμε και με αντίστοιχα σκεύη και εντάσεις στην εστία, θα πρέπει:
Να έχει εξατμιστεί όλο το νερό, η σάλτσα να είναι πηχτή, οι μπάμιες τραγανές και να στέκουν,
χωρίς να έχουν σκάσει αλλά σε οριακό σημείο. Αν κρίνετε ότι χρειάζεστε λίγη ώρα ακόμη,
προσθέστε λίγο ακόμη νερό και αφήστε λίγα ακόμη λεπτά.

Σερβίρισμα:
Σερβίρετε από ένα ή δυο φιλέτα με τις μπάμιες γύρω τους αφού έχετε αφήσει για ένα δεκάλεπτο
το φαγητό να μην είναι καυτό.

Πηγή: Caruso.gr