Πεντανόστιμες & Πανεύκολες Πατάτες στο Φούρνο
Σκεύος που θα χρειαστείτε
Fest Magic στρογγυλό αντικολλητικό ταψί Ν28εκ- Βρείτε το σκεύος εδώ
Υλικά για συνοδευτικό 6-8 ατόμων
1 κ. μικρές πατάτες για φούρνο, με τη φλούδα τους
1 κουνουπίδι κομμένο σε άνθη
2 καρότα κομμένα
1 κ.σ. πιπέρι Σετσουάν
1 κ.σ. σιναπόσπορος
1½ κ.σ. σκόνη μουστάρδας
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ. σ. δεντρολίβανο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
Χυμός από 1 λεμόνι
Χυμός από 1 πορτοκάλι (σαγκουίνι)
Ξύσμα από φλούδα ενός πορτοκαλιού
100 μλ. λευκό κρασί
150 μλ. ελαιόλαδο
Παρασκευή:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ºC πάνω-κάτω.
2. Ετοιμάζετε και κόβετε όλα τα υλικά και τα βάζετε στο αντικολλητικό ταψί της Fest. Τα ανακατεύετε να πάνε τα υγρά και τα μπαχαρικά παντού και βάζετε το ταψί στον φούρνο στους 200ºC.
3. Στη μια ώρα στον φούρνο, ανακατεύετε πάλι τα υλικά στο αντικολλητικό ταψί της Fest, ώστε να πάει λάδι και ζουμί παντού. Περίπου στις 1:40 ελέγχετε αν είναι έτοιμο, καθώς πρέπει να έχει μείνει μόνο λάδι στη σάλτσα και οι πατάτες να έχουν αρχίσει να αρπάζουν σε κάποια σημεία. Αφαιρείτε απ’ τον φούρνο. Αν θέλετε μπορείτε στα τελευταία 10 λεπτά να τις βάλετε στο γκριλ να ξεροψηθούν εξωτερικά, γιατί εσωτερικά έχουν απορροφήσει τόσα υγρά που ό,τι και να κάνετε θα μείνουν μαλακές και ζουμερές.
Σερβίρισμα:
Ταιριάζει με κάθε ψητό κρέας ως συνοδευτικό και κυρίως με πιο πικάντικες επιλογές.
Πηγή: Caruso.gr