Fest

Ελληνική Crudaiola με ζυμαρικά πλεξούδες

Ελληνική Crudaiola με ζυμαρικά πλεξούδες

Σκεύος που θα χρειαστείτε

Fest Magic αντικολλητική κατσαρόλα με γυάλινο καπάκι Ν24εκ. – Βρείτε το σκεύος  εδώ

Υλικά για 4 άτομα:

500 γρ. ζυμαρικά πλεξούδες
20-25 ντοματίνια βελανίδια κομμένα σε 2-3 κομμάτια
1 πιπεριά κέρατο πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
10-15 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
2 κ.σ. κάπαρη ξεπλυμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός ή βασιλικός
Λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
100 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
50 μλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
σπόρια από ρόζ πιπέρι (προαιρετικά)

Διαδικασία Παρασκευής:

1. Ετοιμάζετε τα υλικά:

Πλένετε και ψιλοκόβετε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. Κόβετε τα ντοματίνια σε 3-4 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθός τους. Περνάτε το σκόρδο απ’ τον πολτοποιητή. Βγάζετε τα κουκούτσια απ’ τις ελιές και ξεπλένετε την κάπαρη. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό ή το αρωματικό που θέλετε. Τρίβετε με το χέρι την φέτα σε μικρότερα κομμάτια.

2. Βράζετε τα ζυμαρικά:

Βάζετε 4 λίτρα νερό να βράσουν στην αντικολλητική κατσαρόλα Fest και αφού βράσουν ανοίγετε το καπάκι και ρίχνετε 2 κ.σ. αλάτι. Προσθέτετε τις πλεξούδες και κρατάτε χρόνο. Ανακατεύετε κάθε τόσο και στα 9 λεπτά δοκιμάζετε αν είναι έτοιμα. Μόλις είναι αλ ντέντε τα σουρώνετε και τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα.

3. Φτιάχνετε την Ελληνική Crudaiola :

Στην αντικολλητική κατσαρόλα Fest με τα καυτά ζυμαρικά, ρίχνετε το καλό λάδι και από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε για 2 λεπτά ώστε να λιώσει λίγο η φέτα και να ζεσταθεί η ντομάτα.

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και προσθέτετε αν θέλετε περισσότερο λάδι ή τριφτό πιπέρι.

 

Πηγή: Caruso.gr