Fest

Μαγειρίτσα μανιταριών

Μαγειρίτσα μανιταριών

Οι εορτασμοί της Λαμπρής ξεκινούν από το τραπέζι της Ανάστασης, γύρω από ένα πιάτο με αχνιστή μαγειρίτσα. Αυτή η ανάλαφρη εκδοχή της με βάση τα μανιτάρια είναι σίγουρο ότι θα σας κερδίσει!

Υλικά:

600γρ μανιτάρια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/3 φλ. ρύζι καρολίνα
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
αλατοπίπερο
1 αυγό
χυμό 1 λεμονιού

 

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια με λίγο ελαιόλαδο στην αντικολλητική κατσαρόλα Lithos No26.

Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε το ζωμό, τον άνηθο, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε το ρύζι μόλις η σούπα έρθει σε σημείο βρασμού και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 20′, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Αυγοκόβουμε και σερβίρουμε άμεσα.

Καλή όρεξη!