Μαγειρίτσα μανιταριών
Οι εορτασμοί της Λαμπρής ξεκινούν από το τραπέζι της Ανάστασης, γύρω από ένα πιάτο με αχνιστή μαγειρίτσα. Αυτή η ανάλαφρη εκδοχή της με βάση τα μανιτάρια είναι σίγουρο ότι θα σας κερδίσει!
Υλικά:
600γρ μανιτάρια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/3 φλ. ρύζι καρολίνα
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
αλατοπίπερο
1 αυγό
χυμό 1 λεμονιού
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια με λίγο ελαιόλαδο στην αντικολλητική κατσαρόλα Lithos No26.
Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε το ζωμό, τον άνηθο, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε το ρύζι μόλις η σούπα έρθει σε σημείο βρασμού και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 20′, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Αυγοκόβουμε και σερβίρουμε άμεσα.
Καλή όρεξη!