Γαλατόπιτα
Σήμερα ψήνουμε μια κρεμώδη γαλατόπιτα, την οποία θα ψήσουμε στο ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί Lithos 41×32 .
ΥΛΙΚΑ:
1lt γάλα
4 αυγά
450 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
170γρ σιμιγδάλι ψιλό
3 κ.σ. βούτυρο, παγωμένο
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει το μείγμα. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, αναμειγνύουμε για λίγο ακόμα και αδειάζουμε το μείγμα στο ανοξείδωτο ταψί Lithos. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Μόλις ψηθεί, αφήνουμε τη γαλατόπιτα να κρυώσει, την κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη και κανέλα.
Καλή επιτυχία!