Βάσκικο cheesecake
Ένα ψημένο cheesecake από την Ισπανία, με τη χαρακτηριστική “καμμένη” κρούστα του, που θα εντυπωσιάσει! Η πλούσια γεύση αυτού του γλυκού θα σας ταξιδέψει με κάθε κουταλιά!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
7 αυγά
300-350 γρ ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε)
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
200ml κρέμα γάλακτος
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ μέχρι να έχετε ένα λείο αποτέλεσμα. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα αντικολλητικό στρογγυλό ταψί το οποίο έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Η λαδόκολλα πρέπει να περισσεύει αρκετά καθώς θα συγκρατήσει το cheesecake το οποίο θα φουσκώσει στο κατά το ψήσιμο και θα κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία της αφαίρεσης του γλυκού από το ταψί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Η κρούστα του γλυκού πρέπει να φαίνεται καμμένη αλλά το κέντρο του να παραμένει “τρεμουλιαστό”. Αν η κρούστα καίγεται νωρίτερα, καλύπτετε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο.
Αφαιρείτε το γλυκό από το φούρνο, και ξεφορμάρετε όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρείται στο ψυγείο και τρώγεται και κρύο! Καλή απόλαυση!