Fest

Crudaiola Greca με Casarecce

Crudaiola Greca με Casarecce

Υλικά για 4 άτομα:

500 γρ. Casarecce Siciliane
20-25 ντοματίνια βελανίδια κομμένα σε 2-3 κομμάτια
1 πιπεριά κέρατο πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
10-15 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
2 κ.σ. κάπαρη ξεπλυμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός ή βασιλικός
Λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
100 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
50 μλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
σπόρια από ρόζ πιπέρι (προαιρετικά)

Διαδικασία Παρασκευής:

1. Ετοιμάζετε τα υλικά:

Πλένετε και ψιλοκόβετε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. Κόβετε τα ντοματίνια σε 3-4 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθός τους. Περνάτε το σκόρδο απ’ τον πολτοποιητή. Βγάζετε τα κουκούτσια απ’ τις ελιές και ξεπλένετε την κάπαρη. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό ή το αρωματικό που θέλετε. Τρίβετε με το χέρι την φέτα σε μικρότερα κομμάτια.

2. Βράζετε τα ζυμαρικά:

Βάζετε 4 λίτρα νερό να βράσουν και αφού βράσουν ανοίγετε το καπάκι και ρίχνετε 2 κ.σ. αλάτι. Προσθέτετε τα Casarecce και κρατάτε χρόνο. Ανακατεύετε κάθε τόσο και στα 9 λεπτά δοκιμάζετε αν είναι έτοιμα. Μόλις είναι αλ ντέντε τα σουρώνετε και τα ξαναρίχνεστε στην κατσαρόλα.

3. Φτιάχνετε την Crudaiola Greca:

Στην κατσαρόλα με τα καυτά ζυμαρικά, ρίχνετε το καλό λάδι και από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε για 2 λεπτά ώστε να λιώσει λίγο η φέτα και να ζεσταθεί η ντομάτα. Τόσο απλά.

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και προσθέτετε αν θέλετε περισσότερο λάδι ή τριφτό πιπέρι. Εμείς μαγειρέψαμε τις πλεξούδες και τις αναμείξαμε με τα λαχανικά στην αντικολλητική κατσαρόλα της Fest και από εκεί σερβίραμε στα πιάτα της σειράς KYTHERA της συλλαγης MEDITERRANEAN BLUE της ΙΩΝΙΑ.

 

Πηγή: Caruso.gr