Fest

Ισπανική Τορτίγια

Ισπανική Τορτίγια

Πείνασε η παρέα και θέλετε να φάτε κάτι εύκολο με ό,τι έχει το ψυγείο; Δοκιμάστε αυτήν την ισπανική τορτίγια, ή αλλιώς… ομελέτα με πατάτες και δε θα μείνει κανένας παραπονεμένος!

ΥΛΙΚΑ

300γρ πατάτες
1 κρεμμύδι
ελαιόλαδο
5 μεγάλα αυγά
αλατοπίπερο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες. Αφαιρέστε την περιττή υγρασία σκουπίζοντάς τις με χαρτί κουζίνας ή μια πετσέτα. Ομοίως ψιλοκόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες.

Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο αντικολλητικό τηγάνι #magicfest. Ρίχνετε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και τις πατάτες και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μαγειρεύετε για 20-25 λεπτά ή μέχρι τα κρεμμύδια να χρυσαφίσουν και οι πατάτες να μην είναι πλέον ωμές. Μην ανακατεύετε συχνά καθώς οι πατάτες μπορεί να σπάσουν. Στα μισά της διαδικασίας μπορείτε να αναποδογυρίσετε τις πατάτες με μια μεγάλη σπάτουλα.

Σε ένα μπωλ σπάτε τα αυγά, προσθέτετε αλατοπίπερο και τα χτυπάτε. Όταν οι πατάτες και τα κρεμμύδια είναι έτοιμα, τα αδειάζετε στο μπωλ με τα αυγά ώστε το αυγό να πάει παντού και επιστρέφετε το μείγμα στο τηγάνι.

Ψήνετε σε χαμηλή ένταση, μέχρι να μην υπάρχει ωμό αυγό στην επιφάνεια. Αναποδογυρίζετε με τη βοήθεια ενός πιάτου και μαγειρεύετε μέχρι να ψηθεί και η κάτω πλευρά. Καλή επιτυχία!