Fest

Γεμιστά με ρεβύθια

Γεμιστά με ρεβύθια

Αυτά τα εναλλακτικά γεμιστά με ρεβύθια αντί για ρύζι είναι θρεπτικά, μυρωδάτα και ετοιμάζονται πανεύκολα στον νέο αντικολλητικό ταβά Flow!

ΥΛΙΚΑ

6 πιπεριές για γεμιστά
1 1/2 φλυτζάνι βρασμένα ρεβύθια
1 1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένα ντοματίνια
1 φλυτζάνι τριμμένο τυρί
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κσ ψιλοκομμένος βασιλικός
1 κσ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
λίγο μπούκοβο

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Καθαρίζουμε, κόβουμε τις κορυφές και αδειάζουμε τις πιπεριές, τοποθετώντας τις στον ταβά. Αφήνουμε στην άκρη τη μισή ποσότητα του τυριού και ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπωλ. Γεμίζουμε τις πιπεριές πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε με το γυάλινο καπάκι για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές, στη συνέχεια το αφαιρούμε και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά. Καλή απόλαυση!