#festtip Αρωματίζουμε ελαιόλαδο με βασιλικό!
Χαρίζουμε γεύση και φρεσκάδα στα πιάτα μας με αυτό το πανεύκολο λάδι βασιλικού!
Χρειαζόμαστε μια χούφτα φρέσκου βασιλικού, τον οποίο έχουμε πλύνει και στεγνώσει καλά και 200ml ελαιόλαδο.
Ζεματίζουμε το βασιλικό σε νερό που βράζει για 20 δευτερόλεπτα. Τον μεταφέρουμε σε ένα μπωλ με νερό και παγάκια και στεγνώνουμε καλά. Σε έναν πολυκόφτη αναμιγνύουμε το λάδι με το βασιλικό. Σουρώνουμε το λάδι και αποθηκεύουμε σε ένα αποστειρωμένο δοχείο. Αποθηκεύουμε το λάδι σε σκοτεινό και δροσερό μέρος ή στο ψυγείο για έως 10 ημέρες.