Fest

Tres Leches Flan

Tres Leches Flan

Κρέμα καραμελέ αλά ισπανικά!

Αυτή η tres leches flan, χάρη στα τρία είδη γάλακτος και το συνδυασμό βανίλιας – πορτοκαλιού είναι μια έκρηξη γεύσης!

ΥΛΙΚΑ

(για την καραμέλα)
300γρ ζάχαρη

(για τη flan)
500ml γάλα
1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ
1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
5 αυγά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Τοποθετούμε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι Flow και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύουμε αργά, απομακρύνοντας και επιστρέφοντας περιοδικά το τηγάνι στο μάτι ώστε να μην καεί η καραμέλα μας. Μόλις είναι έτοιμη τη μοιράζουμε στα ατομικά αντικολλητικά φορμάκια Magic.

Σε ένα μπλέντερ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τη flan και γεμίζουμε τα φορμάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγαλύτερο ταψί και προσθέτουμε καυτό νερό μέχρι τη μέση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά.

Μπορείτε να την ξεφορμάρετε και να τη σερβίρετε όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου αλλά και κρύα από το ψυγείο! Καλή απόλαυση!