Fest

Fettuccine με Καπνιστό Σολομό, Κρέμα και Βότκα

Fettuccine με Καπνιστό Σολομό, Κρέμα και Βότκα

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. Fettuccine 
50 γρ. βούτυρο 
150 γρ. καπνιστό σολομό σε μικρά κομμάτια (1-2 εκ)
1 μεσαίο λεμόνι, τον χυμό
250 γρ. κρέμα γάλακτος
60 ml. βότκα
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία Παρασκευής:

1. Βράζετε τα Fettuccine

Βάζετε 4-5 λίτρα νερό να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα και αφού πάρει βράση προσθέτετε 2 κ.σ. αλάτι. Ρίχνετε τα φετουτσίνι μέσα μετά τον κοχλασμό και αφού ανακατέψετε, τα αφήνετε να βράσουν για 6’ χωρίς καπάκι βέβαια, ενόσω ασχολείστε με την σάλτσα.

2. Ετοιμάζετε την σάλτσα

Σε μεγάλο τηγάνι (που μετά θα χωρέσει όλα τα fettuccine), λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τα κομμάτια του σολομού και τον χυμό του λεμονιού.

Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά και προσθέτετε την κρέμα και την βότκα (Άν θέλετε να “ακούγεται” η βότκα έντονα, βάλτε την προς το τέλος της διαδικασίας). Προσθέτετε πιπέρι (κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεται αλάτι μια και ο καπνιστός σολομός είναι επαρκώς αλμυρός) και αφήνετε σε χαμηλή ένταση μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

3. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα

Όταν τα φετουτσίνι είναι έτοιμα τα ρίχνετε στην σάλτσα, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε περί τα 50 μλ. απ’ το νερό που έβρασαν για να δέσει η σάλτσα ιδανικά και να υγρανθούν σωστά τα φετουτσίνι μέχρι να φτάσουν στο πιάτο.

Μυστικό: Κρατείστε οπωσδήποτε ένα φλιτζάνι απ’ το νερό των ζυμαρικών γιατί τα φετουτσίνι, ως πάστα με μεγάλη επιφάνεια, τείνει να στεγνώσει σχετικά γρήγορα και χρειάζεται “αναζωογόνηση”.

Σερβίρισμα:

Από το τηγάνι σε ζεστά, βαθιά πιάτα και εννοείται χωρίς τριμμένο τυρί μια και έχουμε ψαρικό με λεπτές γεύσεις, κάτι που τα τυριά καπελώνουν. Αυτό όμως που σηκώνουν τα φετουτσίνι με σολομό, είναι φρέσκο πιπέρι και μάλιστα σε γενναίες δόσεις!

Διαλέξαμε για να φωτογραφίσουμε την συνταγή, τα πιάτα της σειράς Rattan της ΙΩΝΙΑ που έχουν την κοσμοπολίτικη κομψότητα που αρμόζει στα φετουτίνι με καπνιστό σολομό και βότκα. Βράσαμε τα φετουτσίνι σε αντικολλητική κατσαρόλα της Fest και φτιάξαμε την σάλτσα σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

Πηγή : Caruso.gr